Niemało ludzi nie rozumie konkretnie czym właściwie różnią się od siebie tego typu napoje jak wiesz na przykład, czym właściwie jest taki napój? Okazuje się, że prawo unii europejskiej jasno określa tę kwestię.
Więc nektar to rozcieńczony sok, przecier albo mieszanina wspomnianych artykułów.

Napisane przez: Vernon Chan
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com

Napisane przez: kala blankenship
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com

Napisane przez: Peter Benedik
Zainspirowane przez: http://www.flickr.com
Wymienione unijne regulacje twierdzą o minimalnej zawartości soku w nektarze. Ciekawostką może zostać to, że owa minimalna zawartość jest określona procentowo na różnym szczeblu w zależności od wariantu owocu. Dla przykładu dla takich produktów jak gruszki czy też brzoskwinie powinna ona liczyć pięćdziesiąt, trzydzieści pięć % dla wiśni, a 30 dla agrestu lub żurawiny. Wszelki sok można ponadto wzbogacić o witaminy lub kwasy, lecz zabronione jest dodawanie sztucznych barwników.
Należałoby dopowiedzieć, że według wymienionych uprzednio norm unijnych sokiem jest napój zdolny do fermentowania, ale nie jest jeszcze sfermentowany. Takowy sok musi być wyprodukowany ze świeżych lub przetrzymywanych owoców posiadających smak oraz zapach odpowiadający naturalnym. Istotną różnicą pomiędzy takowymi artykułami jak nektar i sok to także dopuszczalna zawartość cukrów. Wielkość ta nie winna przewyższać 200g/l słodzonego nektaru. W przeciwieństwie od soku, nektar może posiadać równocześnie objętości słodzące i zakwaszające.

Napisane przez: Evil Erin
Przygotowywana samodzielnie kiełbasa myśliwska lub wędzona dymem
aromatyczna szynka, to wyśmienite przykłady towarów, które mogłaby wytwarzać własna wędzarnia. Jest to interesujący pomysł na własną firmę - jeżeli tylko szukasz właśnie dobrego pomysłu na rentowny biznes.
Większość ludzi, gdy tylko poczuje taki charakterystyczny zapach, na pewno chętnie zainteresowałaby się propozycją firmy, która tego typu smakołyki oferuje.